Mikro Art :: Izložba fotografija “Deca Romvila” Ivana Bozinoskog

Ulična galerija

DECA ROMVILA

Ulična galerija nastavlja seriju izložbi angažovane umetnosti sa izložbom fotografija Deca Romvila Ivana BožinoskogIzložba koja će se otvoriti 9. novembra 2012. godine u 20 časova bavi se položajem dece u divljem naselju u okolini Belvila.

Izložba prati život Roma, prvenstveno romske dece u novobeogradskom improvizovanom naselju Romvil, u okolini Belvila. Ivan Božinoski je proveo nekoliko meseci družeći se sa stanovnicima ovog naselju, uporedo istraživajući i dokumentujući njihov život.

“Marginalizovane grupe kao što su Romi, naročito oni fizički izdvojeni u posebnom naselju, suočavaju se sa odbojnošću i nezainteresovanošću pojedinaca i celokupnog društva. Moja ambicija sa ovom izložbom je dvojaka: da putem fotografije umanjim tu distancu, kao i da, ukazujući na uslove života najosetljivijih članova te zajednice – dece, pozovem na preko potrebnu solidarnost i humanost“ – govori Ivan o svojoj izložbi.

Na javnoj diskusiji i radionici koje će se nadovezati na teme koje izložba otvara, 1. i 2. decembra 2012. godine, imaćete priliku da se upoznate sa autorom i da podrobnije sagledate položaj dece Romvila.

Izložbu i diskusiju podržava USAID u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva” kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Vidimo se! 

Preuzeto sa :    http://www.mikroart.rs/index.php?id=100

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s